Incepe o noua editie a programului ”Scoala altfel”

Foto: Mediafax

În gradinițele din Timișoara, în perioada 6 - 10 aprilie, se va desfasura cea de-a IV-a ediţie a programului ”Scoala altfel”, organizat la iniţiativa Ministerului Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice. 

Scopul acestui program este implicarea tuturor copiilor preșcolari și a cadrelor didactice în activități care să răspundă intereselor și preocupărilor diverse ale copiilor , să pună în valoare talentele și capacitățile acestora în diferite domenii, nu neapărat în cele prezente în curriculumul național și să stimuleze participarea lor la acțiuni variate, în contexte nonformale.

În cadrul grădiniţelor, activităţile din această perioadă pot fi variate, de la ateliere de pictură, concursuri la nivel de grădiniţă sau între grădiniţe, activităţi în comunitatea locală, vizite la muzee, teatru, bibliotecă, parteneriate educaţionale cu diferite instituţii etc.
Ministerul Aafacerilor Interne şi-a anunţat participarea şi anul acesta la program, urmând ca toată săptămâna poliţiştii să desfăşoare zilnic, pentru elevii din ciclul primar, gimnazial şi liceal, sesiuni de informare privind infracţiunile cărora le pot cădea victime minorii, delincvenţa juvenilă, traficul şi consumul de droguri, traficul de persoane, precum şi siguranţa în mediul online.


Programul îşi propune implicarea copiilor din şcoli şi grădiniţe, liceenilor şi cadrelor didactice în activităţi diverse, în contexte educaţionale nonformale.

Niciun comentariu:

Link

Postări populare