Norme de igiena privind unitatile de invatamant prescolar (I)

Conform legislatiei in domeniu, cresele nu pot fi cuplate cu unitati scolare, sanitare sau de alt profil, iar in unitatile in care functioneaza cuplate cu gradinite, personalul educativ si sanitar trebuie sa supravegheze cu atentie sporita desfasurarea a
ctivitatilor, eventual comune, ale copiilor pentru evitarea riscului de accidentare a acestora. Astfel, aveti toata dreptatea sa atrageti atentia educatoarelor si ingrijitoarelor in cazul in care copilul dumneavoastra prezinta zgarieturi, lovituri sau alte leziuni, cu atat mai mult daca este inscris la o institutie privata.

De asemenea, in interiorul creselor si gradinitelor circulatia copiilor va fi separata de cea pentru activitatile administrativ-gospodaresti. In clasele unei astfel de unitati, pot functiona incaperi cu dubla functionalitate, pentru odihna-somn si pentru pregatirea lectiilor,  pe principiul "familial", cuprinzand copii de varste si sexe diferite. Doar la copiii de varsta scolara este obligatorie asigurarea de dormitoare, grupuri sanitare si paliere, separate pe sexe.

Numarul maxim de copii admisi la o grupa in unitatile de anteprescolari si prescolari se stabileste in functie de normele specifice de cubaj si de particularitatile tipului de unitate si nu ar trebui sa depaseasca, in crese, 15 copii - la sugari si 20 copii - la celelalte varste. Daca institutiile de stat nu reusesc sa scada numarul de copii in grupele constituite pe criterii de varsta, datorita solicitari de inscriere niciodata satisfacute in totalitate, pentru asigurarea unor servicii de calitate cresele si gradinitele private nu ar trebui sa depaseasca un numar maxim de 15 copii in grupă.

Articole pe aceasi tema:
Intrebari la alegerea unei crese sau gradinite in Timisoara

Niciun comentariu:

Link

Postări populare