Peste 10% din populatia lumii nu a descoperit inca magia povestilor. Cum poti sa te implici?

Foto: cityofsafford.us
United Way Romania te invita sa fii parte dintr-un eveniment international de promovare a lecturii si alfabetizarii in intreaga lume! 
Stiai ca aproape un miliard de adulti si copii din lume nu pot citi? Asta inseamna ca aproape 13.5% din populatia intregii lumi nu a descoperit inca magia cartilor si a povestilor care iti pot schimba viata. Conform ultimei evaluari PISA (2012), Romania se afla pe ultimele locuri la capitolul citire/ lectura, aproape 40% din totalul elevilor testati avand rezultate slabe. Ne dorim sa schimbam acest lucru, dar nu putem sa o facem decat impreuna!
Pe 19 octombrie 2015, organizatii din intreaga lume isi propun sa mobilizeze mii de voluntari, educatori, invatatori si profesori care sa citeasca copiilor, incercand sa doboare un record al celui mai mare numar de copii carora li se citeste de catre adulti, in decurs de 24 de ore.
United Way organizeaza evenimentul in Romania pentru peste 500 de copii beneficiari in proiectele noastre din Bucuresti, Cluj-Napoca si Timisoara. Insa toti copiii merita sa cunoasca minunata lume a cartilor!
Lansam invitatia pentru oricine doreste sa se implice in a citi copiilor, pentru a atrage atentia asupra nevoii de crestere a gradului de alfabetizare in lume, si in special in Romania. 

Cum poti sa te implici?
Ca voluntar -> Deschide o carte -> Citeşte unui copil sau mai multor copii
- Poţi alege sa citeşti ca voluntar la una din asociaţiile care lucreaza cu copii dezavantajaţi şi pot desfaşura evenimentul la ei in organizaţie. Scrie-le din timp pentru a reusi sa va organizati bine. 
- Citeste propriului copil. Fiecare copil care iubeşte lectura este un copil care poate sa schimbe lumea! 

Ca ONG -> organizeaza o sesiune de citit chiar in organizaţia ta. 
- pentru jumatate de ora in ziua de 19 octombrie, opreşte alte activitaţi, strange copilaşii intr-un spaţiu prietenos şi citeşte-le o poveste. 
- invita voluntari care sa citeasca poveştile copiilor. Anunţa, te rugam, pe acest grup sau pe pagina propriei organizaţii, ora, locul si de caţi voluntari ai nevoie. 

Pe 19 octombrie, la orice ora, fa o poza in timp ce citeşti copiilor şi posteaz-o pe grup, pentru a motiva şi pe alţii sa citeasca unui copil astazi! Foloseşte hashtag-ul #ReadAcrossTheGlobe, pentru a spune lumii intregi ca eşti parte din Read Across the Globe Day 2015!

Niciun comentariu:

Link

Postări populare